Hi! Mijn naam is Aniek Schreurs en ik werk als ‘begeleider pleegzorg’ binnen het team van Scoor Pleegzorg. Binnen mijn functie houd ik me o.a. bezig met het voorbereiden van aspirant bestandspleeggezinnen, het screenen van aspirant netwerkpleeggezinnen en het begeleiden van zowel bestands- als netwerkpleeggezinnen.

Ik heb de opleiding HBO Pedagogiek aan Fontys Hogeschool Sittard afgerond in januari 2016 en ik werk sinds 1 december 2017 bij Scoor. Voordat ik bij Scoor ben komen werken, heb ik gewerkt bij twee GGZ-organisaties als ‘begeleider psychiatrische zorg’ en ‘woonbegeleider’ en bij een organisatie welke groepsbegeleiding bood aan kinderen en jeugdigen met ASS-problematiek.

Werken bij Scoor is voor mij heel prettig, omdat het een kleine organisatie is waarin we als team pleegzorg veelal zelf-organiserend werken. Het geeft mij en mijn team veel vrijheid in het uitvoeren van ons werk. Deze kleinschaligheid maakt ook dat we als Scoor vaak out-of-the-box kunnen denken wanneer een jeugdige, ouder, pleegouder of situatie hierom vraagt. We kunnen in iedere situatie opnieuw maatwerk bieden en dat vind ik als hulpverlener enorm belangrijk!