Ik ben Melanie Wobma werkzaam bij Scoor als ambulant hulpverlener Jonge Kind en deelgenoot van het intaketeam waaronder ook de triage van nieuwe aanmeldingen valt.

Ik heb hiervoor diverse opleidingen en cursussen afgerond, waaronder HBO SPH (Social Work), post-HBO IPT en post-HBO IAG.

Tijdens en na de opleiding SPH ben ik 14 jaar werkzaam geweest bij Xonar. Ik ben begonnen als stagiaire op het MKD. Na het behalen van mijn diploma ben ik gestart in een orthopedagogische behandelsetting met als doelgroep het jonge kind. Dit in combinatie met ambulante begeleiding van mentorkinderen in de thuissituatie. Na ruim 12 jaar heb ik de definitieve overstap gemaakt naar ambulante hulpverlening. Door organisatorische redenen mocht ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Deze vond ik bij gemeente Kerkrade, waar ik 5 jaar werkzaam ben geweest als jeugdconsulent en heb deelgenomen aan o.a. routeertafel met Veilig Thuis.

Ik werk nu sinds een jaar bij Scoor en het doet goed om weer terug met de voeten in de klei te staan. Wat heb ik de verbinding en nauwe contacten met gezinnen gemist.

Het kind voorop, dat is waar ik naar streef. Het kind figuurlijk op tafel zetten tijdens gesprekken, waardoor ouders-opvoeder en ook de andere betrokkenen praten en handelen met het kind in gedachte.

Naast het gezin staan en het ritme van het gezin volgen. Samen met de gezinnen de zoektocht naar verandering aangaan. Mijn motto is dan ook: Verandering doet leven.