Mijn naam is Maartje Jongen, beleid- en kwaliteitsmedewerker bij Scoor Jeugdhulp.

In 2013 begonnen aan de opleiding HBO Social Work in Sittard. Deze heb ik in 2017 in de deeltijd-variant mogen afsluiten. Dit maakt dat ik gedurende mijn studie al veel kennis en ervaring heb mogen opdoen.
Ik ben begonnen als maatschappelijk werker met specialisme jeugd. Als maatschappelijk werker op diverse basisscholen en een middelbare school heb ik een aantal jaren kinderen en jeugdigen mogen begeleiden. Scholingen als Sonestra en de training KIES (kinderen in een echtscheiding) heb ik hier met veel plezier gevolgd. Na deze werkplek heb ik een aantal maanden bij Veilig Thuis gewerkt als onderzoeker. Ik kwam er hier al snel achter dat  mijn hart toch sneller gaat kloppen van werken in een hulpverlenende organisatie. Met weer wat ervaring erbij, ben ik in de zomer van 2019 aan de slag gegaan als ambulant begeleider en groepsbegeleider bij Scoor Jeugdhulp.

Mijn interesse in ontwikkelen, innoveren en een bijdrage leveren in beleid en interne processen zijn bij Scoor enorm gegroeid. Scoor geeft ruimte om te groeien tot de professional die je wil zijn en dat heeft er mede voor gezorgd dat ik in 2021 als beleid- en kwaliteitsmedewerker ben begonnen. In 2022 is hier het beheren van de zorgadministratie aan toegevoegd.
Vanuit mijn taakverantwoordelijkheden wil ik er zorg voor dragen dat iedere jeugdige de hulpverlening ontvangt waar hij/zij recht op heeft, waarin goede kwalitatieve zorg essentieel is om het traject te laten slagen.